NL FR EN DE ES
Barabas Bed & Breakfast

Bij Barabas geniet je van een oprechte gastvrijheid op een toplocatie in de historische Brugse binnenstad.

De statische panden van onze bed & breakfast dateren uit de 16de eeuw en nemen je mee in een sentiment van intimiteit van weleer. De bedrijvigheid van B&B Côté Canal & gastenverblijf Huyze Hertsberge, die hier voordien huisden, doen we alle eer aan.

We zijn trots op ons stukje Unesco erfgoed en laten je graag meegenieten van de schoonheid. De inrichting en decoratie zijn geïnspireerd op de tijd van toen. Van de perenboom tot de vitrage, de eeuwenoude gevels en de vele schouwen: je wordt er zowaar stil van.

Sinds 2020 innoveren we stapsgewijs om deze parel verder op te blinken.

Barabas, what’s in the name?

Als je in de Bijbel door het Nieuwe Testament bladert, vind je de naam Barabas terug. Voor alle duidelijkheid zijn we hier geen predikers van het geloof, maar het is des te meer een verwijzing naar de diverse, religieuze bestemmingen die de panden (vroeger als één geheel) ooit toegewezen kreeg. Eeuwen geleden deden deze statige herenhuizen dienst als refuge voor de Proosdij in Hertsberge, en dit gaf de buurt de nodige uitstraling.

Fidèle, de wereldberoemde labradorhond van Brugge
Jarenlang was de lieve labradorhond Fidèle de metgezel van eigenares Caroline, die hier voor Barabas huisde. De lieveling van de Bruggeling, een ‘picture perfect’ voor het toerisme.

Fidèle lag vaak rustig te slapen aan zijn vast stekje, uit het raam, aan de Groene Rei. Hij genoot ontzettend van de passage en poseerde voor menige lenzen. Dat resulteerde in vele postkaartjes, telefoonhoesjes én een scène in de film 'In Bruges'. Na vele mooie jaren, duizenden unieke foto’s & eindeloos veel liefde overleed Fidèle in 2016. De waardevolle herinnering die hij creëerde is nog steeds gekend bij menig van u. Tik even ‘Fidèle Bruges’ in de zoekmachines en je ontdekt waarom hij zo populair was.

Ontdek onze ligging

The hidden gem in Bruges